Praktijk Zeestaete

Persoonlijk advies

Over mij

Mijn interesse ligt al sinds mijn middelbare school bij gezonde voeding en leefstijl. De keuze om voor een studie in die richting te kiezen lag voor de hand. Wat mij vooral boeide was preventie en het aanpakken van de oorzaak van aandoeningen, regulier is het toch vaak het bestrijden van symptomen. Juist de symptomen zijn zo’n mooi signaal van het lichaam om aan te geven dat er iets aan de hand is!  Zo begon ik mijn studie op de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Na vier jaar werd mijn nieuwsgierigheid naar voeding en voedingssupplementen steeds groter en heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Voedingsdeskundige bij Gert Schuitemaker erachteraan gedaan. Het willen weten hoe biochemische processen in het lichaam werken en hoe nutriënten hier invloed op hebben fascineert mij enorm. Ook persoonlijk heb ik mogen ervaren wat orthomoleculaire behandeling voor klachten kan betekenen. In 1999 behaalde ik mijn diploma. Het mooie van dit vak is dat er ontzettend veel gebeurt op dit gebied. Steeds meer inzichten en nieuwe onderzoeken tonen aan wat een orthomoleculaire behandeling kan betekenen voor mensen in allerlei situaties. Helaas is onze voeding ontoereikend en vragen we in deze wereld ook behoorlijk wat van ons lichaam. Het is heel mooi om te zien hoe zelfs een kleine verandering al een verbetering kan geven in de kwaliteit van leven. Ik ben hier al die jaren actief mee aan de slag gegaan, heb een scala aan opleidingen gevolgd en veel ervaring opgedaan bij o.a. Drogisterij van der Pigge. In 1999 is mijn oudste zoon geboren en twee jaar later nog een zoon en een dochter. Mede daardoor heb ik ervaren waar moeders tegenaan lopen in het grootbrengen van hun kinderen. Wat zijn de juiste keuzes? Vooral in de kinderjaren wordt er al veel bepaalt voor de gezondheid van later. Kinderen hebben te maken met een wereld waarin ontzettend veel prikkels en belastingen zijn. Hoe loods je ze daar zo goed mogelijk doorheen? Hier heb ik verschillende opleidingen over gevolgd en in de praktijk meegemaakt hoe dit zonder te veel moeite toepasbaar is in het dagelijks leven. Onze kinderen zijn alle drie fanatieke sporters en ook daarbij is het ontzettend belangrijk om met voeding en suppletie een juiste basis te geven. Denk daarbij aan mentaal sterk staan en om, zeker in periodes van groei, blessureleed te voorkomen. Met mijn man, kinderen en twee honden wonen wij sinds de zomer van 2017 op de Zeestraat in Beverwijk, waar de praktijk aan huis is gevestigd. Ik hoop u te mogen ontmoeten in mijn praktijk!

‘Let food be thy medicine and thy medicine be thy food’

Het is een van de bekendste spreuken van Hippocrates en geeft de kern van mijn visie en behandeling weer.

Soms is een kortdurende therapie voldoende, soms is een ingewikkelde en langdurige therapie noodzakelijk. Het feit is wel dat een kleine aanpassing al een groots resultaat kan hebben.  Gezonde voeding speelt al jaren een grote rol in mijn leven. Voor mij betekent goede voeding de basis van een gezond, ontspannen en gelukkig leven. Genieten staat bij mij samen met gezondheid op de eerste plaats en dat is in mijn ogen een goede combinatie die in ieders leven toe te passen is.

Intakeformulier en gesprek

Door voorafgaand aan het intakegesprek het intakeformulier al thuis in te vullen en toe te sturen kunnen we tijdens de intake uw klachten uitgebreid bespreken. Maar u kunt het ingevulde intakeformulier ook uitprinten en meenemen wanneer u dit prettiger vindt. Door middel van dit intake en anamnese (geschiedenis) formulier maken we eerst een eerste inventarisatie van uw levensstijl en uw klachten.

Een echte persoonlijke aanpak

In mijn praktijk wil ik u in een persoonlijke en prettige sfeer van uw klachten af helpen, waarbij u centraal staat. Om een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke situatie en klachten is veel informatie nodig. Ook uw voedings- en bewegingspatroon zullen we bespreken. Het is voor mij een uitdaging om u wegwijs te maken in de vaak erg tegenstrijdige voedingsadviezen die via de media verspreid worden. Samen met u stel ik een plan op dat praktisch en haalbaar is. De bedoeling is dat u de regie over uw eigen gezondheid weer terug krijgt. Door inzicht te krijgen in de oorzaak van uw klachten is de eerste stap vaak al gezet. Elke persoon is uniek, door mijn kennis op verschillende vakgebieden kunnen we het voor u meest geschikte pad bewandelen.

Aanvullend onderzoek

Het kan zijn dat voor een goed advies aanvullend onderzoek nodig is door middel van laboratorium onderzoek.