Praktijk Zeestaete

De therapie

Verbeter uw gezondheid

Gezond worden en blijven heeft te maken met het vinden en behouden van de juiste lichamelijke en geestelijke balans. Als de balans wordt verstoord kunnen er allerlei klachten over uw gezondheid ontstaan. Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van uw gezondheidsklachten en niet op de symptomen. Passend individueel advies is hierbij de sleutel naar succes omdat niemand hetzelfde is, zelfs met een gelijke diagnose!

Mijn visie op voeding is dat dit voor niemand hetzelfde hoort te zijn. Er is geen passend voedingsvoorschrift dat op iedereen toepasbaar is. Ieder lichaam zit anders in elkaar en vraagt om een andere samenstelling van voeding en voedingsstoffen. Dit is onder andere afhankelijk van biochemische verschillen, omgevingsfactoren, voedingspatroon.

Personalised nutrition

Ik pas daarom Personalised Nutrition toe waarbij gebruik gemaakt wordt van wat de natuur te bieden heeft. Daarbij moet voeding natuurlijk wel lekker en afwisselend zijn zodat u het niet als een streng voedingspatroon ziet waardoor het goed toepasbaar is in uw leven.

​Door samen met u te kijken naar uw wensen en mogelijkheden stel ik een voedingsadvies op dat u helpt om uw klachten te verminderen en waarbij u zich energieker zult voelen. Hierbij vind ik het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren wat betreft smaak en hoeveel tijd u hieraan wilt besteden.

​Omdat genieten van voeding de kans op succes vergroot betekent dit ook niet dat u nooit zal mogen zondigen en een stukje taart of een frietje kan eten. Ook hier is balans een sleutelwoord. Wanneer de basis goed is kan er zeker  nog genoten worden van een traktatie die misschien niet zo gezond is.

WAT IS ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE / THERAPIE?

Orthomoleculaire geneeskunde is een nieuwe vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam.

Een behandeling bestaat uit het toedienen van optimale hoeveelheden voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Dit kan worden gedaan met een bepaald voedingsadvies, maar ook met supplementen, zoals vitamine C, vitamine D of magnesium tabletten. Orthomoleculaire geneeskunde valt (nu nog) onder de alternatieve geneeswijzen.

WAAR KOMT ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE VANDAAN?

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor en tweevoudig Nobelprijswinner Linus Pauling. Het woord “orthos” komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. Orthomoleculair staat voor: de betreffende moleculen.

Het inzicht, dat voeding een geneeskrachtige werking heeft, was al bij Hippocrates (460-370 v. Chr.) bekend, vanwege zijn uitspraak: “Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding”.

Overigens is het niet zo dat gezonde voeding(stoffen) het ENIGE middel is om je gezondheid te verbeteren. Het psyche, beweging en ontspanning spelen ook een belangrijke rol en komen daarom ook uitgebreid aan bod bij de orthomoleculaire geneeskunde.

WAT DOET DE ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE?

In de orthomoleculaire geneeskunde kijkt men op cel- en molecuul niveau welke voedingsstoffen een positieve invloed hebben. Met deze kennis kan het lichaam optimaal worden ondersteund bij chronische ziektes. Ook voor preventie is orthomoleculaire geneeskunde erg doeltreffend.

Omdat er met stoffen wordt gewerkt die bekend zijn voor het lichaam, zijn bijwerkingen of schades aan het lichaam met orthomoleculaire therapie erg zeldzaam.

Een reguliere behandeling kan daarom, in bijna alle gevallen, worden aangevuld met een orthomoleculaire behandeling. Daarom wordt orthomoleculaire geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd